Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/ouronewaytickettocanada.com/public_html/wp-content/themes/journey/framework/options/core/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Belgische ondernemers in Canada: Manuel Latruwe
bakker
Emigreren

Belgische ondernemers in Canada: Manuel Latruwe

By
on
October 20, 2019

Toen Rik en ik in ons emigratieproces zaten vond ik het heerlijk om blogs te lezen over mensen die de stap reeds hadden gezet. Blogs geven een blik op ‘het leven zoals het is’ en zijn een goede bron om te achterhalen wat mogelijke struikelblokken zijn, hoe het weer is op een bepaalde locatie en hoe mensen omgaan met het gemis van familie.

Wanneer je erover denkt om te verhuizen naar een ander land wil je natuurlijk zoveel mogelijk van deze ervaringsverhalen lezen. Daarom maak ik het jullie de komende weken wat makkelijker en bundel ik ervaringsverhalen van mede-Belgen die naar Canada emigreerden. Verneem wat hun motivatie was om te verhuizen, lees over de moeilijkheden die ze hadden tijdens hun eerste maanden en jaren in Canada en krijg tips op maat!

Deze week maken we kennis met Manuel Latruwe, een 51-jarige bakker uit Calgary. Manuel komt oorspronkelijk uit Oostende en emigreerde 21 jaar geleden naar Canada. Zijn opleiding tot bakker volgde hij in België aan het IVV in Brugge.

Wat was je motivatie om naar Canada te verhuizen?

Na het winnen van de vakwedstrijd Mandarine Napoleon besloot ik dat het tijd was om mijn eigen zaak te starten. Ik had reeds 10 jaar in de industrie gewerkt en vond ik dat ik klaar was voor de uitdaging. Na het zien van de reportage van Wies Andersen met Bernard Callebaut besloot ik om contact op te nemen met Bernard. Hetzelfde jaar nog bracht ik een bezoek aan Bernard in Calgary en was danig onder de indruk van de levensstandaard van de mensen daar. Na meerdere malen terug te gaan, besloot ik ervoor te gaan en permanent te verhuizen. En met succes! Na een maand in business te zijn werden we reeds uitgekozen voor de Top 3 Bakeries in Canada. We zijn nu ondertussen 20 jaar verder en hebben een bloeiende zaak.

Wat was je motivatie om je zaak op te starten in Canada?

Ik zag een opportunity en besloot ervoor te gaan. Het feit dat je hier veel minder belasting betaalt als zelfstandige speelde zeker ook mee.

Is een zaak opstarten en runnen gemakkelijker hier dan in België?

Nee. Je moet weten dat als je naar een ander land trekt, je leven volledig herbegint. Dat wil zeggen je moet alles opnieuw opstarten van woonst, verzekering en alles wat het dagelijkse leven inhoudt. Als het eropaan komt, moet je overal even hard werken om ergens te geraken in het leven. Ik was me er tevens van bewust dat men hier een goed leven had zonder Manuel Latruwe. Het was dus aan mij om hun leven beter te maken en hen zo voor mij te winnen (wat een hele klus was).

Als het eropaan komt, moet je overal even hard werken om ergens te geraken in het leven.

Wat waren je grootste moeilijkheden tijdens je eerste maanden in Canada?

De mensen overtuigen om mijn product te kopen. Alles wat we deden hadden ze nooit gezien of gegeten. Enkel mensen uit de olie- en gassector die veel in Europa verbleven herkenden het product wel en waren aangenaam verrast.

Welke raad zou je geven aan mensen die erover denken om ook te emigreren naar Canada?

Ik raad iedereen aan om zeker tweemaal een bezoek te brengen aan de streek waar je wenst te wonen. Eens in de winter en een keer in de zomer of lente. Zo krijg je een volledig idee van wat je mag verwachten.

Ben je binnenkort in Canada en wil je graag eens van Manuel’s Belgische lekkernijen proeven? Spring dan zeker eens binnen in zijn winkel op 1333 – 1 Street SE. Wil je virtueel voorproeven? Neem dan zeker eens een kijkje op zijn website: http://www.manuellatruwe.com/. Rik en ik worden alvast klant wanneer we naar Calgary verhuizen!

TAGS
2 Comments
 1. Reply

  CHRISTIANE HUYGHE

  October 21, 2019

  Daar wil ik ook graag eens gaan proeven bij een volgende bezoek!

  • Reply

   Liesbeth

   October 21, 2019

   Komt in orde!

LEAVE A COMMENT

Liesbeth
Calmar, AB

Hallo, ik ben Liesbeth en samen met mijn vriend Rik verhuisde ik op 30 december 2016 naar Canada. Met deze blog willen we jullie laten meegenieten van onze avonturen, van het eerste opzoekwerk tot het opbouwen van ons nieuwe leven in Canada.

Quotes
Subscribe

Photos