In mijn voorgaande post konden jullie reeds lezen over mijn reis naar Californie waar ik 2 maand werk als show groom. Jullie zijn waarschijnlijk benieuwd hoe mijn dag er hier uitziet. Onderstaande quote basically says it all:
Working 9 to 5 … (zingt lekker mee).
Not really… We’re sleeping 9 to 5 and working all the other hours.
Dagindeling
04:30
Opstaan. Aargh.
05:30
Aankomst op stal. To do: hooi voeren, krachtvoer geven, mesten, water geven, de stalgang aanharken (aarden vloer) en de koffers opblinken (alle klanten hebben een koffer met Springbank logo waar hun materiaal inzit. Lees: zware, logge dingen.) Nora – het paard waar ik de zorg voor draag – gaat dan meestal aan haar respirator. Ze heeft chronisch ontstoken luchtwegen en de machine helpt haar ademen. We halen de winterdekens af. De paarden hebben dan slechts nog hun lichte katoenen deken op die in de loop van de ochtend ook af gaat.


06:30
Eerste paarden poetsen en opzadelen voor training.
08:00 – 16:00
Paarden klaarmaken voor hun wedstrijden. De paarden showen tussen 08:00 en 16:00. Sommige FEI wedstrijden vinden plaats in de avond. Rond de middag krijgen de paarden nog een portie hooi.
De paarden worden opgetoomd in hun wedstrijdtuig en krijgen hun wedstrijdgetten aan. Alle paarden hebben ook een nummer, dat wordt opgespeld op het zadeldek. Geen nummer = geen deelname. Als de paarden klaar zijn, krijgen ze – afhankelijk van hoe koud het is – een vliegendeken of wollen cooler op. Alle dekens zijn voorzien van de naam van de eigenaar.
Springen maar
De paarden worden naar de juiste ring gebracht (Hunter 1, 2, 3; Jumper 1, 2, 3 of Grand Prix) – afhankelijk van het niveau of de klasse waarin ze showen. De ruiter wordt op het paard geholpen, het deken gaat af en vervolgens gaan we op zoek naar een hindernis om in te springen. In de losrijpistes staan 4 hindernissen op de lijn B-E, dus soms is het even wachten. De ruiters springen dan achtereenvolgend een rechte, oxer en rechte; de paarden en laarzen worden nog eens opgeblonken en dan is het op naar de wedstrijdpiste.


Wanneer de paarden terugkomen worden ze afgezadeld en gedoucht of afgesponst met Vetrolin linement. Paarden met problemen in de benen of hoeven krijgen na hun douche ijsbandages om en gaan met hun hoeven in een ijsbadje. Als ze droog zijn worden de pezen behandeld met Sore No More of Traumeelgel en worden ze gebandageerd. Na zware wedstrijden wordt de Sore No More vervangen door klei om het vocht uit de benen te halen en de pezen te koelen. De hoeven worden behandeld met Epsom Salt Poultice: een groene, naar kamfer ruikende substantie die wederom zorgt voor koeling.

16:00-17:30
Rond vier uur wordt nogmaals hooi gevoerd. Tevens krijgen ze krachtvoer en wordt het water aangevuld. De stallen wordt nog eens gemest, de gang wordt aangeveegd, de koffers opgeblonken en al het materiaal wordt opgeborgen. Op goede dagen kunnen we de stal verlaten om 04:30, als we pech hebben zijn we er tot een uur of 7.
07:00-08:00
Night check. De jongens doen night check op ma-woe, de meisjes op do-zon. De paarden krijgen hooi en krijgen hun winterdeken op. Bijna iedere avond krijgen enkele paarden ook een IM injectie, dus ik heb al veel kunnen oefenen.
Nora aka Big Soft Donkey…
Ik groom Jenn’s toppaard – “la princessa”. Een verschrikkelijk irritante, quirky, high maintenance merrie, maar een heel goed springpaard. En het is een BWP! Ze springt alleen grote prijzen en verblijft periodes in de FEI stallen, waar ik dan ook naartoe moet. Die zijn super high security. Het paard mag die stallen niet verlaten zonder een nummer aan het hoofdstel en mag alleen naar de FEI ringen. Er wordt dan geseind: “1234 on its way to FEI warm-up ring” en dan even later “1234 arrived at FEI warm-up ring”. Alleen mensen met een bandje mogen binnen en alles wat je met het paard doet wordt genoteerd. Heel sci-fi…

Tijdens de laatste wedstrijd was Meredith Michaels-Beerbaum er. Zo cool! Markus loopt hier permanent rond en een paar weken geleden heb ik Emile Hendrix ontmoet :-)! Als de paarden de ring verlaten moeten ze door de FEI controle, waar de getten afgaan om te controleren dat er geen scherpe objecten inzitten of zo en waar er een foto wordt genomen van hun oog.