Humor from down south

In mijn vorige post vertelde ik reeds dat ik momenteel vertoef in het zonnige Californie waar ik met mijn Canadese werkgever op het HITS Palm Springs concours ben beland. Samen met mijn collega’s zorg ik er van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat voor dat de paarden er tiptop en gezond bij staan. Dit hectische leven en permanent gebrek aan slaap leidde reeds tot enkele hilarische situaties die ik graag met jullie wil delen.

Golfkarretjes

Een paar dagen geleden ging mijn collega Jess met de golfkar de was afleveren bij de wasserette op het concoursterrein. Jess zwaait de laundry bag in de golfcar, de zak landt op het gaspedaal en de golfcar vertrekt zonder haar – op topsnelheid – waarop ze zo een 20 meter achter het ding moet aanhollen vooraleer ze erin slaagt het in te halen. Hahahahaaaa… :-).

Memo over zijn beginnend buikje: “Who wants a sixpack when you can have a keg.”

Donkeys

Jess die Nora voor haar dagelijkse wandeling neemt, volledig verzonken in haar eigen gedachten en die wanneer iemand haar verteld “That’s a nice looking horse, what’s its name?”, zeer droog antwoordt: “Big Soft Donkey”, de koosnaam die ze Nora gaf, maar die duidelijk niet bedoeld was om luidop uit te spreken :-).

Iedereen spreekt hier altijd zeer denigrerend over de paarden als “it” – “It’s wild” – ze zijn altijd wild. Waarop wij Jenn dan ook maar it zijn beginnen noemen. ‘s Ochtends: “It’s here.” Heel slecht van ons, ik weet het, maarja.

Jade is nog veel Engelse woorden aan het leren. Een van haar favoriete woorden om de één of andere vreemde reden is waffles. Zo nu en dan klinkt het vanop de achterbank dus – zonder enige aanleiding – “waffles!”. 🙂 of “dinosaur, tipsy, lil-ty”.

Tijdens een solo tripje naar Joshua Tree National Park kreeg ik het volgende sms’je: “Don’t get lost or killed in the woods. We need you to drive the car.” Jeez, thanks…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *