HITS Desert Horse Show: Greetings from down south

Ondertussen ben ik beland in Thermal, Californië, waar ik 2 maanden werk op de HITS Desert Horse Show. De reis hiernaartoe was een belevenis op zich: donderdag om 02:30 ‘s morgens – of ‘s nachts – het is maar hoe je het bekijkt – vertrokken. We waren al van 12:45 op stal om de paarden te stappen en klaar te maken. De rit van 36 uur door één Canadese provincie en 6 states in een monstertruck volgeladen met 8 paarden en heel, heel veel paardenmateriaal was een fantastische belevenis!

Elke 4 uur werd er gestopt om de paarden hooi te voeren, dekens te wisselen (3 dekens van verschillende dikte) en water te geven. Ik had ook de taak om onze high maintenance paarden hun puffen, maagzweerspuiten en anti-hengstigheid spuiten te geven. Een hele ervaring. Die truck is echt gigantisch.

Het is een heel vreemd gevoel om te vertrekken in het koude Alberta en vervolgens aan te komen in de woestijn. Van -30 naar +30. Aan de grens werd mijn visum geregeld en werden de paarden gecheckt door de veearts. Wat ook nog een hele opgave was, aangezien ze ons niet verteld hadden wat de officiële namen van de paarden zijn. Het was dus kijken naar de beschrijving in de papieren en dan op zoek gaan naar het juiste paard. Zeer praktisch allemaal. Terwijl we wachtten op de veearts zagen we de zon opkomen in Montana.

65533_1015..330047214_n.jpg
318142_101..026926248_n.jpg

Het leven op de show grounds

Thermal is één van de “Desert Cities” van de Coachella Valley. Technisch gezien is dit de woestijn, maar inbreng van de mens heeft gezorgd voor een overvloed aan palmbomen, groene gazons en veel, veel polovelden. Van overal heb je uitzicht op kale bergen, zover het oog reikt. Zelfs in februari is het hier aangenaam warm: zo een 25 graden. Van tijd tot tijd komt er een zandstorm voorbij. Je kan dan amper een hand voor de ogen zien en alles raakt bedekt onder een dikke laag stof.

Het concoursterrein is ontzettend groot! Er zijn 9 wedstrijdringen, 9 losrijringen, een gigantische longeerpit en heel veel stallen. Wij hebben geluk dat onze stallen zich in permanente gebouwen bevinden. Er zijn ook tentstallen: stallen overdekt met een circusachtige tent en die worden warm! Alle paarden hebben daarom een ventilator aan hun stal die alle middagen aanstaat. Alle stallen hebben hun eigen terras voor de stallengang dat helemaal aangekleed wordt en wordt voorzien van het logo van de stal. Er is ook een on-site smid en veearts.

Wanneer je een paard naar de ring brengt, is het slalommen rond de golfkarretjes, fietsen en brommers – dé vervoersmiddelen bij uitstek om je te verplaatsen tussen de verschillende ringen en de stallen. De afstand van de tentstallen tot aan de Hunter ringen is bijvoorbeeld behoorlijk groot. De wasplaats: een metalen bar waaraan verschillende tuinslangen bevestigd zijn :-). Het is dus in open lucht en op een rijtje paarden wassen. Naarmate de show vordert sneuvelen er ook meer en meer tuinslangen en heb je dus heel veel ruimte :-), maar ook lange wachttijden.

Hola!

80% van alle grooms die hier rondlopen is Mexicaan, dus er is dagelijks gefluit. Een van onze buren in dezelfde stallengang probeert dagelijks pick-up lines op ons uit en er is fiestamuziek a volonté :-). De lange dagen, bestaande uit ontelbare uren 🙂 zorgen ervoor dat we ondertussen heel hecht zijn met onze collega’s. Niet alleen diegenen uit onze eigen stal, maar ook de grooms van andere stallen. Er wordt veel geplaagd en veel gelachen. Vorige zondag gingen we nog met z’n allen naar een barbecue bij de Mexicanen van next door.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *