WWOOFing bij Chungo Creek Outfitters – Tijd voor ontspanning!

In deze post kon je al lezen hoe het werk eruit ziet bij Chungo Creek Outfitters. Als er geen ritten op het programma staan, worden er paarden opgehaald van één van de weides, paarden worden bekapt en van ijzers voorzien (alle outfitters doen dit zelf), met de kettingzaag worden trails vrijgemaakt, met de quad wordt bagage van klanten naar de cabins gebracht, etc. Tevens is er tijd voor veel ontspanning. Een overzicht.

Naar de veiling

Zo nam Greg ons mee naar de paardenveiling in Rimbey. Vooraleer de veiling van start gaat, kan je de paarden gaan bekijken en – soms – een korte beschrijving lezen. Het voorstellen van de paarden tijdens de veiling zelf is redelijk spectaculair. Vanuit het zadel neemt de ruiter het hoofdstel af, draait het hoofdstel om zodat de teugels om de nek liggen en laat het paarden zo draaien (zonder bit) om aan te tonen hoe goed het paard neckreint. De veilingmeester leidt aan een razend spreektempo het veilingproces in goede banen.

492.jpg
Cutting trail
DSCN5006.jpg
Te koop!

Chuckwagon races

Tevens bezochten we de WB finales van chuckwagon racing in Rocky Mountain House. Dit is echt adembenemend. De race is gebaseerd op cowboys die na een dag hard werk het kamp opbreken en terug naar huis racen. 4 teams bestaande uit 4 volbloeden nemen plaats op verschillende aangeduide plaatsen in de ruimte voor de klassieke ovale racebaan. Bij elk team horen 2 “outriders”. Eén outrider houdt het team vast en de andere gooit bij het klinken van de hoorn een “stove” in de huifkar. Vervolgens maakt de huifkar een 8 om 2 tonnen om dan de racebaan op te gaan – net zoals de 3 andere teams.

De ruiters moeten zo snel mogelijk op hun paard springen om de huifkarren achterna te gaan. De winnaar is meestal de chuckwagon die het eerste over de finish is, ervan uitgaande dat de outriders niet meer dan 150 meter achterop zijn, anders worden er strafpunten opgeteld. Als je te laat op je paard springt, haal je je dus de furie van de menners op de hals. En geloof me, snel moeten ze zijn. Als je knippert heb je de start gemist. De behendigheid van de outriders en de snelheid van 16 roffelende hoeven bij aankomst = kippenvelmoment.

100.jpg
large_63A76AEE2219AC68172CF92FD3704818.jpg

Wil je weten hoe dit er in real life uitziet? Bekijk dan dit filmpje van de Calgary Stampede.

Girls day out

Diane nam me mee naar Abraham Lake, een ijsblauw meer van een bijna buitenaards kaliber en toonde me de Crescent Falls, die voorafgegaan worden door een massieve, metersdiepe canyon.

Ook hadden we een “girls day out” en gingen we lekker shoppen in de CrossIron Mills Mall in Calgary en bij Irvine’s Western Wear & Tack Store = de hemel. Een balzaal voor laarzen, een balzaal voor jeans, en balzaal voor zadels… En dan heb ik nog niet eens de hele winkel gezien.

large_63ABD4D32219AC6817EF16BA0EEF9BCA.jpg
large_212.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *