Yard sale time: 10 tips om geld te verdienen met spullen die je toch niet meer gebruikt

Met de beslissing dat we ons Belgenlandje wouden verlaten kwam ook het uitgelezen moment om na te denken over welke spullen het waard waren 10.000 km over de plas te verschepen (denk eraan dat je betaalt voor elke vierkante meter) en welke spullen al jaren ongebruikt in de kast stof te lagen te verzamelen. Ook hier geldt: hoe vroeger je eraan begint, hoe groter de kans dat je je rommel aan een goede prijs kunt verkopen en hoe minder stress je zal hebben tijdens het inpakken.

Een paar tips:

  1. In de winter zijn er meestal geen rommelmarkten, dus dit is het uitgelezen moment om je huis op te rommelen. Lekker cocoonen en wie weet vind je nog wel verborgen schatten waarvan je het bestaan al lang vergeten was :-).
  2. Pak elke week een andere kamer aan en maak 3 stapels: bijhouden, weggeven en verkopen. De verkopen en weggeven stapels kan je alvast apart leggen in een daartoe bestemde hoek van de kamer of vrije ruimte.
  3. Spullen met grotere waarde zoals dure sport- of hobbyartikelen (paardenspullen, klimuitrusting, fotografiemateriaal) kan je best eerst proberen verkopen op internetsites als Kapaza of Tweedehands.be of gespecialiseerde fora of Facebookgroepen.
  4. Kleine rommeltjes doe je best meteen in een doos voor rommelmarktdoeleinden.
  5. Wed niet op 1 paard: bied je spullen te koop aan op verschillende websites tegelijkertijd.
  6. Beslis welke rommelmarkten in je buurt je wil aandoen en reserveer je plekje. Wij hebben op een periode van 2 jaar ongeveer op 7 rommelmarkten gestaan.
  7. Geniet van je dagje op de rommelmarkt. Doe zeker je geboorteplaats aan aangezien dit de ideale manier is om al een beetje afscheid te nemen van jeugdvrienden.
  8. Zorg ervoor dat je volgende spullen bij je hebt (afgezien van je rommel):
    • een zeil om op de grond te leggen of een kampeertafel om je spullen op uit te stallen;
    • een dekzeil dat je over je grondzeil of tafel kan leggen zodat een onverwachte regenbui geen roet in het eten gooit;
    • eventueel een parasol of partytent tegen de zon/regen;
    • een kampeerstoel (je wil geen 8 uur rechtstaan);
    • eten en drinken (een warme thermos koffie of thee en wat verse broodjes van de bakker doen wonderen nadat je in alle vroegte je stand hebt klaargezet);
    • een portemonnee of heupzakje om je verdiensten in weg te steken. Zorg ook voor voldoende wisselgeld (kleingeld);
    • optioneel: stickers om je producten te prijzen of bordjes om 1 prijs per sectie aan te duiden (vb. een mand met alles aan 1 euro).
  9. Het helpt om op voorhand al een lijstje te maken van al je spullen en de vraagprijs die je in gedachten hebt. Neurotisch als ik ben heb ik ook altijd de verkoopprijs genoteerd om de vooruitgang bij te houden in mijn ‘operatie Kapaza/rommelmarkt’ spreadsheet :-).
  10. Een lijst van rommelmarkten per maand vind je hier.

Als eindresultaat heb je dan hopelijk een leuke dag en wat extra geld om je verhuis te financieren. Wij hebben op deze manier in ieder geval een kleine 2.000 euro bij elkaar geschraapt (1.917 euro om precies te zijn :-)).

Succesvol ontspult? Lees dan ook zeker mijn blog over het efficient verhuizen van je kostbaarste bezittingen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *