2 jaar in Canada – Deel 2: Zijn we waar we willen zijn?

Vorige week hadden we het in deel 1 over de voornaamste moeilijkheden bij een internationale verhuis. Deze week kijken we of we ondertussen zijn waar we willen zijn?

Het uitgangspunt

Toen we naar Canada verhuisden, droomden we van een boerderij in de foothills van de Rockies. Bij voorkeur in de buurt van High River of Millarville: super toffe kleine stadjes vol kunstgallerijtjes, leuke eettentjes en small town hospitality, op een uurtje rijden van de bergen! Op onze boerderij zouden we paarden houden, een B&B uitbaten en een paardenbedrijf opzetten. Rik zou bij de politie gaan.

De huidige stand van zaken

Momenteel wonen we in Edmonton, de hoofdstad van Alberta, ook wel Deadmonton genoemd. Deadmonton ligt op 4 uur rijden van de bergen, heeft geen kunstgallerijtjes en al helemaal geen small town hospitality. Ok, technisch gezien wonen we niet in Edmonton. We wonen in Calmar, een piepklein dorpje 3 kwartier ten zuiden van Edmonton. Calmar heeft ook geen small town hospitality. We wonen op een enorme (huur)boerderij. Zonder beestjes weliswaar, want die zouden het groundwater maar vervuilen, dixit de huisbaas. Rik werkt als Transit Peace Officer, een soort politie voor het openbaar vervoer.

Conclusie

Ondanks dat we nog niet zijn waar we willen zijn, mogen we niet klagen. Onze tuin is, ondanks dat die dierloos is, een geweldige speeltuin voor onze dochter en een bron van ontspanning voor ons. We zien regelmatig hertjes, elanden en stekelvarkens, right in our backyard! En hoewel Rik nog geen politieagent is hier in Canada, heeft hij best een goede (en goedbetaalde) job. Ook ik heb een goede job bij een gerenommeerd internationaal bedrijf. Onze vakantiedagen (de volledige 15) brengen we door in de bergen. En we hebben een Portugese bakkerij gevonden in Leduc, een stadje op ongeveer 15 minuten van ons. Lange leve Europees brood. #wie het kleine niet eert…

In het laatste deel van de serie kijken we volgende week vooruit naar de toekomst. Hoe moet het nu verder?

2 thoughts on “2 jaar in Canada – Deel 2: Zijn we waar we willen zijn?

 1. Beste Liesbeth en Rik,

  Ik zou graag jullie avontuur en belevenissen in Canada willen doorgeven aan een jong koppel (= familie). Mag ik jullie berichtgeving, nieuwsbrieven ….aan hen doorgeven?

  Hoe kunnen ze contact met jullie nemen?
  groetjes uit Munte (Merelbeke) Het wordt hier komende week zéér warm …..tot 30-35 graden!
  Antoine Van Hoorebeke

  1. Dag Antoine, natuurlijk mag dat. Je mag ze doorverwijzen naar de blog. Als ze nog vragen hebben, dan mogen ze een berichtje achterlaten (ik zie dan hun e-mailadres) en dan stuur ik ze een persoonlijk mailtje om hun vragen te beantwoorden. Veel succes met de hitte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *