2 jaar in Canada – Deel 3: Moving forward

In de serie ‘2 jaar in Canada’ blikten we reeds terug op de moeilijkheden die bij een internationale verhuis komen kijken en gingen we na of we nu zijn waar we willen zijn. Deze week kijken we naar de toekomst: hoe moet het nu verder?

“Change is the law of life. And those who look only to the past or present are certain to miss the future.” – John F. Kennedy.

Dit dus.

En dit: #WeDidNotComeThisFarToOnlyComeThisFar

Hoe gaat het nu verder?

Wel, vanaf volgend jaar zijn we 3 jaar in Canada en kan Rik solliciteren bij de politie in Calgary (3 jaar permanent resident zijn is 1 van de vereisten). Hopelijk wordt hij snel aangenomen en dan kunnen we midden 2020 verhuizen. Ik ben bezig met het opstarten van mijn eigen zaak – hierover binnenkort meer – wat me in staat zal stellen om deeltijds mama te zijn en deeltijds mijn brein te gebruiken en centjes binnen te brengen.

We hebben een leuk, goedkoop koophuisje op het oog in Cochrane, een stadje op nog geen uur rijden van de bergen. Cochrane is tevens centraal genoeg gelegen zodat onze dochter gemakkelijk naar de opvang kan en Rik gemakkelijk kan pendelen naar Calgary.

#ADreamWithoutAPlanIsMerelyADream

Daarna gaan we 5 jaar sparen en equity opbouwen zodat we kunnen upgraden naar de acreage van onze dromen. Tot dan kunnen we vanuit onze homebase in Cochrane elk weekend gaan kamperen met onze caravan. Hallo bergen, hikes en de geur van dennenbomen.

Deze zomer genieten we van al onze vrienden en familie die ons komen bezoeken, werk ik aan mijn zaak en werkt Rik aan zijn cv. En ondertussen groeit onze kleine spruit vrolijk door.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *