Het begin van mijn carrière als Virtual Assistant

Een carrière als wat? Een paar weken geleden kondigde ik in mijn post over ons plan voor de toekomst aan dat ik mijn eigen business aan het opstarten was. Wel, enkele weken geleden heb ik mijn bedrijf officieel gelanceerd! Mijn bedrijf Out of The Cubicle zal administratieve diensten, web design, e-mail marketing en vertaling leveren aan kleine bedrijven en c-suite. Al deze zaken vallen onder de noemer Virtual Assistant. Als je meer informatie wil, neem dan zeker een kijkje op mijn website outofthecubicle.ca. En als je iemand kent die verdrinkt in zijn administratie, maar geen nood heeft aan een full-time werknemer, laat dan zeker iets weten! Ik heb 9 jaar ervaring als administratief assistent en heb meermaals gewerkt voor executives. Ik verzorg alles van agenda management over PowerPoint presentaties tot expense management.

Hoe het allemaal begon

Een bedrijf starten als Virtual Assistant, hoe kom je erop vraag je je waarschijnlijk af? Wel, het begon allemaal toen ik in de 10de maand van mijn zwangerschapsverlof (ja, we hebben geluk hier in Canada) te horen kreeg dat ik niet zoals gevraagd part-time mocht terugkeren. Mijn werkgever heeft tal van opties voor flexibel werk zoals een verminderde werkdag, een verminderde werkweek, job sharing… Al deze zaken zijn, ondanks dat ze duidelijk aangeprezen worden op onze website, niet van toepassing op administratieve assistenten blijkbaar. De mensen waarvoor we werken kunnen ons geen dagje missen. Ja, zucht…

Waar een wil is…

Ik ben echter ‘a firm believer’ in het feit dat als je iets wil, je 100% zelf verantwoordelijk bent om het waar te maken. Dus na het laten van de nodige tranen ging ik op zoek naar opties om als zelfstandige aan het werk te kunnen gaan. Rik en ik hadden sowieso al een heel aantal ideeën voor een zelfstandige activiteit, maar met de meeste daarvan kunnen we pas starten als we een boerderij hebben.

Starten als Virtual Assistant was echter perfect. Je kan immers overal ter wereld werken. Bovendien zal mijn business op deze manier hopelijk uitgebouwd zijn tegen de tijd dat we klaar zijn om een boerderij te kopen in een godverloren gat, waar er sowieso geen mogelijkheid zou zijn voor mij om te werken aan een deftig loon. Tevens stelt dit ons in staat om onze dochter een familieleven te geven waar ze mama en papa samen ziet en niet alleen apart. Rik werkt immers shiften en werkt soms wel 3 weekends achter elkaar.

You don’t learn to walk by following rules. You learn by doing, and by falling over. – Richard Branson

De afgelopen 2 maanden zijn ontzettend interessant geweest. Er is een hele nieuwe wereld voor mij opengegaan en ik heb al zoveel geleerd! Momenteel is de uitdaging tijd vinden om mijn business op te starten en subtiel te marketen terwijl ik nog full-time aan het werk ben. Maar misschien komt er binnenkort wel een oplossing voor dit probleem! Stay tuned…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *