In de post van vorige week bekeken we hoe je een goede camping kan vinden en boeken. Deze week nemen we de faciliteiten van Canadese campings onder de loep.
Grote wasjes, kleine wasjes
De faciliteiten op Canadese campings zijn doorgaans goed. De grote campings hebben altijd een doucheblok (wel vaak maar 1 voor de hele camping) en blokken met flush toilets en wasbakken. Op kleinere, meer afgelegen campings moet je het doen met outhouses (jawel, een gat in de grond met een soort wc-pot op. Bril sluiten tegen geurtjes a.u.b.!). Op sommige campings zijn de douches inbegrepen in je camping fee, op andere campings moet je een token aankopen bij het onthaal. Met dit token kan je dan een bepaalde tijd douchen. Op de meeste campings zijn er ook kraantjes met drinkbaar- en niet drinkbaar water, die soms zelfs kunnen aangesloten worden op de caravan. Tevens is er op de meeste campings een ‘sani dump’ waar je je afvalwater kan dumpen bij vertrek.
Eten
Alle kampeerplaatsen hebben een picknicktafel. Sommige campings hebben een firepit (dit kan je kiezen wanneer je boekt). Let wel: ‘s zomers is er hier vaak een fire ban door het risico op bosbranden. Tijdens een fire ban mag er geen vuur gemaakt worden, zelfs niet in metalen fire pits. Check voor je vertrekt dus zeker even de website van het park waar je naartoe gaat om te kijken of er advisories in effect zijn.
Faciliteiten voor kinderen
- De grote nationale en provinciale parken hebben allemaal een amfitheather waar in de zomer animatie wordt voorzien door Parks Canada of Alberta Parks. Dit zijn meestal leerrijke demonstraties en specifiek toegespitst op kinderen.
- Heel veel parken hebben ook geocaches en het net door ons ontdekte William Switzer Provincial Park heeft zelfs explorer rugzakjes die je kan uitlenen. In de rugzakjes zitten bijvoorbeeld visnetjes, vergrootglassen etc. om met de kinderen op zoek te gaan naar vogels of vissen.
- De meeste campings hebben ook een speeltuin met speeltuigen voor groot en klein.
- Afhankelijk van de regio kan je gaan paardrijden, raften, caven, rotsklimmen, etc.
Op wandel met Fido
- Wil je met je hond gaan wandelen, onderzoek dan zeker op voorhand je route of toets het even af met het locale visitor centre. Op sommige plekken zijn honden namelijk niet toegelaten. Een voorbeeld is de regio rond Maligne Lake in Jasper, dat zeldzaam caribou habitat is.
- Honden moeten aan de leiband in alle nationale en provinciale parken. In PLU’s (Public Land Use zones) mogen ze wel los.
- Raap je hond zijn uitwerpselen op en steek het zakje in je rugzak tot je het in de vuilbak kan doen.